KOEKOEKSCARAVAN

Ons verhaal

Ik ben Ellen, 23 jaar. 


Van kinds af aan kreeg ik de passie voor kippen en het uitbroeden van eieren mee. Ik was gefascineerd door dat kleine kuiken dat groeide in een ei. Later kreeg de broedmicrobe mij ook te pakken en begon ik zelf met een aantal showdieren te kweken. Deze passie zette zich ook verder in mijn studie en hierin zie ik Kip&CO ook als een rijke ervaring.

Dit in combinatie met mijn jarenlange ervaring als jobstudent bij een plaatselijke slager zorgde ervoor dat het idee van Kip&CO ontstond. Het idee met als doel de mensen een smakelijk stukje kip op hun bord te toveren.


De Mechelse koekoek

De Mechelse koekoek is ontstaan in de 19de eeuw in de regio tussen Mechelen en Dendermonde en werd beschreven als de kwalitatief beste vleeskip aller tijden.  Het vlees kenmerkt zich door zijn iets donkerdere kleur en een rijke vleessmaak.

De authentieke volle smaak die wij trachten na te streven krijgt de koekoek door zijn vrije uitloop en vooral ook door zijn diervriendelijke behandeling en stressloos bestaan. Dit ook vooral tijdens het slachtproces, aangezien de kippen bij ons en door ons worden geslacht behouden wij de controle over het gehele proces.  De kippen worden op een leeftijd van 15 weken uit de weide genomen en op een diervriendelijke manier geslacht. Dit hele proces duur ongeveer 2 min, wat er voor zorgt dat de stress bij de kippen tot het minimum wordt beperkt. 

Onze kippen worden gevoerd met een combinatie van gangbaar en biologisch zuiver voer, dit houdt in dat wij niet werken met voedermengsels maar dat elke grondstof zijn specifieke bewerking krijgt. Hierdoor wordt de voedingswaarde van de grondstoffen beter benut en hoeven er ook geen kunstmatige supplementen aan het voeder worden toegevoegd. Dit uit zich ook in een betere darmgezondheid en hogere weerstand van de kippen.


Zwartlandse weidekip

De Zwartlandse weidekip maakt vanaf 2022 ook deel uit van ons assortiment, dit is ook een traaggroeiend kippenras hij onderscheidt zich van de koekoek door zijn dikkere borstfîlets.

Zemste kalkoen

BRASvarkenvlees

BRASVAR varkensvlees heeft een unieke, karaktervolle smaak. Keer op keer ware pareltjes op uw bord. Maar hoe komt BRASVAR nu aan die heerlijke smaak? Mensen gaven vroeger “bras” aan hun varkens: aardappelen, draf en maïs, aangevuld met graan, olijfolie en vers hooi. Omdat we houden van die authenticiteit, krijgen onze varkens diezelfde natte voeding. Bovendien zijn de varkens van nature heel gezond. De keuze voor een Duroc-beer, in combinatie met deze 'bras'voeding, resulteert in zeer smaakvol en sappig vlees.